Belmoni update 2.0.0.103

Home » Blog » Belmoni update 2.0.0.103

Ondernemen kan toch fijn zijn en we zijn er van overtuigd dat we daar met Belmoni een steentje aan bijdragen. De ontwikkeling van Belmoni staat niet stil en we werken verder om het pakket nog beter te maken.

In dit bericht: een overzicht van de recente aanpassingen en nieuwe functionaliteiten, krijg korting!, factuur nummers, e-facturatie, relatie gegevens, timesheet, uitgaven en wat er nog op de roadmap staat.

Factuur nummers

belmoniJe hebt waarschijnlijk al nieuwe facturen voor 2019 aangemaakt. Belmoni telt standaard verder met de nummering van de laatste factuur van het afgelopen jaar, maar sommige klanten willen graag de factuur nummering opnieuw laten starten. Indien je dit wenst neem dan even contact met ons op. Mocht hier veel vraag naar zijn dan zal deze functionaliteit voorzien worden zodat dit voor jouw administratie automatisch zal gebeuren.

E-facturatie

E-Facturatie zit in de lift en indien je aan overheidsinstellingen moet factureren dan ben je zelfs verplicht om dat via e-facturatie te doen. Een e-factuur is een bestand in xml formaat dat door verschillende systemen ingelezen kan worden. Het is de standaard voor uitwisseling van facturen. Dit geeft niet alleen tijdswinst maar voorkomt ook fouten in de administratie doordat bedragen niet meer manueel overgenomen moeten worden.
Belmoni beschikt vanaf nu ook over de mogelijkheid om zo'n e-factuur te genereren en te versturen.
Meer informatie over e-facturatie kan je vinden op https://efactuur.belgium.be/nl

Relatie gegevens

Wanneer je een klant hebt die niet btw-plichtig is of waarbij het btw nummer nog in aanvraag is dan was hiervoor geen eenduidige manier om dit aan te duiden. Vanaf nu zijn hiervoor op het detail van de klant checkboxen voorzien om deze zaken aan te duiden.
In het adresveld van de klant kon je voorheen meerdere regels plaatsen om bijvoorbeeld ook een gebouw of ter attentie van in te plaatsen. Vanaf nu zijn hiervoor speciale velden voorzien. Zo is er een veld voor de straatnaam + nummer, een veld voor bijkomende gegevens en een veld voor de t.a.v. Al deze zaken komen vervolgens volgens de regels van BPost op de documenten te staan die je naar je klanten gaat versturen. (https://www.bpost.be/site/nl/verzenden/adressering/hoe-stelt-u-een-correct-adres-op) Al je huidige klantgegevens zijn tijdens de laatste update gemigreerd zodat je hiervoor zelf niets meer moet doen.

Timesheet (enkel Belmoni Plus)

Het is vanaf nu ook mogelijk om bij de tijdsregistratie vanaf de start van je activiteit een registratie in te geven. Automatisch zal de starttijd van dat moment ingevuld staan en kan je deze opslaan zonder de eindtijd in te geven. Wanneer je stopt met de activiteit kan je de registratie weer openen en zal automatisch de eindtijd ook ingevuld staan zodat je de registratie snel kan afronden.

Uitgaven (enkel Belmoni Plus)

Voor de inkomende facturen die je bij de bank in de betaalagenda zet kan je vanaf nu ook in Belmoni de status "in betaalagenda" plaatsen. Zo blijft het overzichtelijk!
Ook is er mogelijkheid om in het overzicht van de uitgaven te zoeken op het bedrag inclusief btw en exclusief btw.

De roadmap

We blijven Belmoni verder ontwikkelen en één van de belangrijke punten die op de roadmap staan is inzicht krijgen in de data van je bedrijf. We gaan statistische gegevens weergeven in grafieken en tabellen zodat je snel en duidelijk inzicht krijgt in de gegevens van je bedrijf. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de balans te zien tussen inkomende en uitgaande facturen, in detail bekijken hoeveel je waar aan uitgeeft, zien welke klanten het meest winstgevend zijn.
Daarnaast blijven we werken aan de algemene functionaliteit, kleinere aanpassingen zoals bijvoorbeeld een gestructureerde mededeling op de factuur, enz.

Deze nieuwsbrief is tevens ook een van de nieuwigheden waar we mee starten. Op deze manier gaan we je zo beperkt mogelijk lastig vallen en heb je altijd de mogelijkheid om je uit te schrijven wanneer je niet op de hoogte gehouden wenst te worden.

Tips / Actie / Korting

Wanneer je zelf een idee hebt om de werking van Belmoni te verbeteren laat het ons dan zeker weten. Ook bieden we je vanaf nu een maand korting op de volgende factuur wanneer je ons een nieuwe klant aanbrengt die ook Belmoni gaat gebruiken en uiteindelijk klant zal worden! Like ons op facebook en deel je mening over Belmoni!

Gepost door admin
  • Berichten voor "Belmoni update 2.0.0.103":
  • Nog geen berichten.
Commentaar is uitgeschakeld voor dit news item.

Archief