Facturen

Home » Functionaliteit » Facturen

Met Belmoni kan je op een eenvoudige manier facturen aanmaken voor je klanten. Bij het aanmaken van een nieuwe factuur kan je eenvoudig een reeds aangemaakte relatie selecteren. Alle benodigde facturatie gegevens zullen vervolgens overgenomen worden op de nieuwe factuur.

Versturen van je facturen kan rechtstreeks vanuit Belmoni. Wil je de factuur liever zelf via email of de post versturen dan is er de mogelijkheid om de aangemaakte factuur in pdf formaat te downloaden. Je hebt hierbij de keuze uit een factuur zonder layout of een factuur met layout. De factuur zonder layout kan je gebruiken voor het afdrukken op je eigen briefpapier. De factuur met layout is op basis van een template met daarin een vooraf bepaalde header en footer. Deze template is eenvoudig aan te passen zodat de uiteindelijke factuur aansluit bij de huisstijl van je organisatie. Uiteraard kunnen wij ook een mooie template voor je voorzien die aansluit bij de huisstijl van je bedrijf.

De betaling van de aangemaakte facturen is eenvoudig op te volgen. Belmoni waarschuwt je wanneer de uiterste betaaldatum van een factuur bijna verstreken is, of wanneer een factuur al betaald had moeten zijn. Zodra je een betaling hebt ontvangen of indien er een geschil is, kan je eenvoudig de status van de factuur aanpassen.

E-facturatie

Steeds meer bedrijven maken gebruik van e-facturatie en indien je aan overheidsinstellingen moet factureren dan ben je zelfs verplicht om dat via e-facturatie te doen. Een e-factuur is een bestand in xml formaat dat door verschillende systemen ingelezen kan worden. Het is de standaard voor uitwisseling van facturen. Dit geeft niet alleen tijdswinst maar voorkomt ook fouten in de administratie doordat bedragen niet meer manueel overgenomen moeten worden.

Belmoni beschikt over de mogelijkheid om e-facturen te genereren en te versturen.

Verzamelfactuur

Maakt je voor een relatie meerdere facturen aan binnen een bepaalde periode dan kan je gebruik maken van de optie "verzamelfactuur". Met deze optie kan je openstaande facturen verzamelen op één factuur en vervolgens ook als één factuur naar je klant versturen. Dit is vooral handig als je veel kleine werkzaamheden verricht voor een bepaalde klant. Je kan dan voor elke verrichting een factuur aanmaken en op het eind van een bepaalde periode één enkele factuur voor al deze werkzaamheden aanmaken.

Overtuigd van Belmoni? Registreer nu